Hvad er et forstørrende læseapparat?

Et forstørrende læseapparat er et hjælpemiddel der støtter mennesker med nedsat syn ved at maksime det resterende syn, så det er muligt at læse og se billeder igen.

Det bruges f.eks. til at læse tekst eller se på fotos i forstørrelse, så det er lettere at se. Brugeren kan selv skrue op og ned for forstørrelsen typisk fra 1 - 80 gange. Når der er behov for forstørrelse eller mere kontrast, kan et forstørrende læseapparat hjælpe og muliggøre læsning igen. Et forstørrende læseapparat er en elektronisk lup, der bruger en skærm og et kamera til at gøre teksten lettere at læse. Kameraets billede forstørres og kontrasten kan øges, hvilket gør det endnu nemmere at læse.

Læseapparater findes i forskellige modeller afhængigt af, hvordan de skal bruges. Det er muligt at forbedre læsbarheden ved at ændre på farver og kontraster på skærmen - du kan f.eks. læse en tekst i negativ gengivelse - hvid tekst på sort baggrund og derved opnå en bedre kontrast. 

Stationært læseapparat (CCTV)

Et stationært forstørrende læseappart er en video lup, der normalt placeres ét fast sted, f.eks. i stuen. Med et forstørrende læseapparat kan du igen læse avisen, udøve din hobby eller skrive et brev. ITECH tilbyder  forskellige modeller. Skærmstørrelsen, kvaliteten af kameraet og dets funktioner kan alle tilpasses netop dine behov.

Bærbart læseapparat (Elektronisk lup)

En elektronisk lup eller læsetablet er lille, let og kompakt, enkel at bruge, og kan nemt tages med. Du kan forstørre og øge kontrasten på stedet. Dette giver mulighed for at se hvor som helst. Du kan bruge en bærbar video lup på farten for at læse prismærker, varedeklarationer, kort, bustider, køreplaner, retninger eller et menukort. En bærbar video lup er nem at bruge og kan tilpasses til dine behov.

Hvordan kan jeg få fat i et læseapparat?

ITECH tilbyder forskellige modeller af stationære og bærbare læseapparater. I mange tilfælde kan du ansøge om bevilling af et læseapparat som et hjælpemiddel via kommunen. Hvis du interesseret og ønsker mere information om dine muligheder, er du velkommen til at kontakte os.

Vil du afprøve et forstørrende læseapparat?

Der er mange muligheder for at afprøve vore produkter enten ved besøg eller på synsrådgivninger i hele landet.