AbleCenter
Varenummer: 116030
 
DKK 49.375,00
DKK 39.500,00 ekskl. moms
Forstørrende trådløst afstandskamera og CCTV

Mere information

 • Med et Ablecenter kan svagtseende elever bedre følge undervisningen og det sociale liv i klassen.

  Et Ablecenter er et fjernstyret højopløseligt kamera, der monteres i loftet i klasseværelset. Når elevens enhed (PC, Mac, iPad eller Chromebook) trådløst kobles til kameraet, kan eleven få levende billeder af alt, hvad der foregår i klasseværelset ned på sin egen skærm i nøjagtig den størrelse, som han eller hun har brug for.

  Med et Ablecenter samles elevens hjælpemidler i én løsning og giver eleven bevægelsesfriheden tilbage. De kendte løsninger, hvor udstyret stod på elevens bord, er nu flyttet over i et kamera i loftet, som leverer forstørrelse til både nær- og fjernarbejde.

  Ablecenter leveres med en enkel software, som kan benyttes af langt de fleste elever. Softwaren og brugerfladerne er udviklet med udgangspunkt i, at mange elever er vant til at betjene computere og tablets. Udviklerne har således brugt de kendte taster fra spil til de mest brugte funktioner, og der er yderligere mulighed for at forenkle brugerfladen, så systemet kan tilgås med meget få taster.

  AbleCenter giver nogle helt nye muligheder for elever med synsnedsættelse. Eleven behøver ikke længere at sidde samme sted i klassen med sine hjælpemidler, men kan nu bevæge sig i et trådløst miljø med den skærmløsning, der passer til situationen. Systemets WiFi Autoconnect funktion muliggør automatisk skift mellem WiFi netværk, og understøtter endvidere kablet internetforbindelse.

  Ved nærarbejde kan eleven få forstørrelsen på skærmen, mens arbejdspapiret eller bogen ligger ved siden af skærmen. For at støtte eleven med læsehastighed, udholdenhed og læseforståelse, inkluderer Ablecenter endvidere et tekstgenkendelses- og oplæsnings- modul, så eleven på egen hånd både kan få teksten i bøgerne læst højt og nemt kan redigere og gemme teksten. Samtidig kan eleven hurtigt og nemt orientere sig i klasselokalet med faste kamerapositioner. Hvis behovet ændrer sig, eller tingene flyttes rundt, er det enkelt at skifte de faste positioner ud med nye. Ud over at give bedre mulighed for at følge med i undervisningen, giver systemet også helt nye muligheder for at følge det sociale liv i klassen.

  Med AbleCenter kan du forstørre og se alt i mødelokalet, auditoriet eller i klasseværelset netop som med et forstørrende CCTV. AbleCenter kameraet er monteret sikkert i loftet, hvorfra der er frit udsyn og kan derved se rundt i hele rummet. Det kan forstørre og vise ting på afstand i imponerende kvalitet direkte og trådløst til skærmen på din pc, laptop, smartphone eller tablet. Kameraet styres direkte fra din skærmenhed. AbleCenter kører på Windows, MacOS, iOS, Android og Google Chrome OS enheder.

  Tekniske data

  • Kamera: 1080P / Full HD
  • Zoom: 30x optisk x ubegrænset digital
  • Billedfrekvens: 60 fps
  • Afstandsbrug: Ja
  • Nærarbejde: Ja
  • Understøttede OS: Windows 10, MacOS X, iOS, Android
  • Montering: standard 60x60 loftplade til nedsænket loft, eller på væg eller loft med arm/beslag

  HMI-nr. 116030