AbleCenter

Forstørrende trådløs videoslynge og CCTV

Mere information
 • Med et Ablecenter kan svagtseende elever bedre følge undervisningen og det sociale liv i klassen.

  Et Ablecenter er et fjernstyret højopløseligt kamera, der monteres i loftet i klasseværelset. Når elevens PC, Mac, iPad eller Chromebook trådløst kobles til kameraet, kan eleven få billeder af alt, hvad der foregår i klasseværelset ned på sin egen skærm i nøjagtig den størrelse, som han eller hun har brug for.

  Med et Ablecenter samles elevens hjælpemidler i én løsning og giver eleven bevægelsesfriheden tilbage. De kendte løsninger, hvor udstyret stod på elevens bord, er nu flyttet over i et kamera i loftet, som leverer forstørrelse til både nær- og fjernarbejde.

  Ablecenter leveres med en enkel software, som kan benyttes af langt de fleste elever. Softwaren og brugerfladerne er udviklet med udgangspunkt i, at mange elever er vant til at betjene computere og tablets. Udviklerne har således brugt de kendte taster fra spil til de mest brugte funktioner, og der er yderligere mulighed for at forenkle brugerfladen, så systemet kan tilgås med meget få taster.

  AbleCenter giver nogle helt nye muligheder for elever med synsnedsættelse. Eleven behøver ikke længere at sidde samme sted i klassen med sine hjælpemidler, men kan nu bevæge sig i et trådløst miljø med den skærmløsning, der passer til situationen.

  Ved nærarbejde kan eleven få forstørrelsen på skærmen, mens arbejdspapiret ligger ved siden af skærmen. Ablecenter kan udbygges med et OCR-modul, så eleven på egen hånd kan konvertere materialer og få oplæsningshjælp. Samtidig kan eleven hurtigt og nemt orientere sig i klasselokalet med faste kamerapositioner. Hvis behovet ændrer sig, eller tingene flyttes rundt, er det nemt at skifte de faste positioner ud med nye. Ud over at give bedre mulighed for at følge med i undervisningen, giver systemet også helt nye muligheder for at følge det sociale liv i klassen.

  Med AbleCenter kan du forstørre og se alt i mødelokalet eller i klasseværelset netop som med et forstørrende CCTV. AbleCenter kameraet er monteret i loftet og kan se rundt i hele rummet. Det kan forstørre og vise ting på afstand i rigtig flot kvalitet direkte og trådløst til skærmen på din pc, laptop, smartphone eller tablet. Kameraet styres direkte fra din skærmenhed. AbleCenter kører på Windows, MacOS, iOS, Android og Google Chrome OS enheder.

  Tekniske data

  • Kamera: 1080P / Full HD
  • Zoom: 30x optisk x ubegrænset digital
  • Billedfrekvens: 60 fps
  • Afstandsbrug: Ja
  • Nærarbejde: Ja
  • Understøttede OS: Windows, MacOS, iOS, Android
  • Montering: 60x60 loftplade eller på væg med arm (ekstratilbehør)